
Kibbe – mięsno-burgolowe kulki
Kibbe to tradycyjne bliskowschodnie danie z ciasta bulgur-mięsnego, nadziewane mięsem i orzeszkami pinii. Aromatyczne i sycące.
Kibbe to tradycyjne bliskowschodnie danie z ciasta bulgur-mięsnego, nadziewane mięsem i orzeszkami pinii. Aromatyczne i sycące.
Knafeh bsenije – Kunafa to deser z ciasta, nadziewany serem ricotta, polany syropem z cytryną i wodą różaną. Aromatyczny i nieodparcie pyszny.
Kofta to aromatyczne kotleciki z imbirem, czosnkiem, kolendrą i miętą. Można je smażyć, grillować lub piec. Idealne z chlebkami pita.
Kurczak pieczony z kiszonymi cytrynami to prosty przepis na oryginalne danie. Limonkowy smak mięsa świetnie pasuje do ryżu lub bulguru.
Hommos, znany również jako hummus, to najpopularniejsza bliskowschodnia pasta z ciecierzycy. Nie wyobrażam sobie posiłku bez niego.
Szybki hommos z puszki to praktyczne rozwiązanie. Wymaga tylko doprawienia, by smakował jak domowy. Proste i pyszne.
Wdrażamy nowy sklep, więc mogą pojawiać się chwilowe niedogodności. Napisz do nas, a rozwiążemy Twój problem czym prędzej! Dziękujemy za cierpliwość. Z wyrazami szacunku Arabska Księżniczka & Książę :)