W placku pita ułóż fetę, ogórki, pomidorki i oliwki. Zawiń w ciasny rulon, pokrój na krążki o grubości ok. 2 cm. Podawaj z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
Opowieść Arabskiej Księżniczki:
Arabskie sushi Danie żart. Bo gotowanie nie musi być śmiertelnie poważne. My lubimy się gotowaniem bawić. Nawet jeśli mamy na myśli tylko pomysł na kolację. Albo szybką przekąskę dla przyjaciół. Przecież kuchnia fuzion jest teraz tak modna 😉 Więc robimy dziś…: arabskie sushi. Weź pitę z mąki z pełnego przemiału, pyszną fetę doskonałej jakości, ogórka zielonego i ogórka dzikiego, pomidorka dodaj i ze dwie oliwki. I wasabi odrobinkę. Pięknie ułożyć fetę, ogórki, oliwki i inną dowolną zawartość w placku chleba pita. Zwinąć w ciasny rulon. Pokroić w krążki ok 2 cm i podawać z dowolnymi dodatkami. Zamiast fety można zrobić sushi z dowolnym dodatkiem – wędliną, pieczonym mięsem, serem, pastą z ryby czy jajek. Co zawartość lodówki i wyobraźnia kulinarna podpowiada. Dobrej zabawy! 🙂