W naczyniu z grubym dnem rozgrzać tłuszcz. Włożyć kalafior porcjami i smażyć obracając do zarumienienia (5-7 min).
Odsączyć smażone różyczki na papierowym ręczniku.
Posypać półmisek posiekaną pietruszką, ułożyć na niej różyczki kalafiora. Podawać z sosem tahini do maczania.
Opowieść Arabskiej Księżniczki:
Smażony kalafior podany na sposób arabski Smażony kalafior polany sosem tahini stanowi doskonałą przekąskę lub danie na kolację. 1 kalafior, umyty i podzielony na różyczki wielkości jednego kęsa olej lub oliwa do smażenia – tyle w naczyniu, by kalafiorowe różyczki były przykryte podczas smażenia 1 szklanka sosu z pasty tahini posiekana zielona pietruszka W naczyniu z grubym dnem rozgrzej tłuszcz. Włóż kalafior porcjami i smaż obracając do zarumienienia (5-7 min.). Wykładaj smażone różyczki łyżką cedzakową na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem do odsączenia. Wysyp półmisek posiekaną pietruszką, ułóż na niej różyczki kalafiora. Sos tahini podaj w miseczce do maczania kawałków kalafiora.