Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate

Sklep Arabskie.pl - opinie klientów

Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Przyprawa do falafela, 50 g
Przyprawa do falafela, 50 g
7,90 zł 5,90 zł
szt.
Przyprawa do baraniny, 40g
Przyprawa do baraniny, 40g
5,50 zł 5,50 zł
szt.
Ciasto knafeh (kadayif), baza do dań, 500 g
Ciasto knafeh (kadayif), baza do dań, 500 g
18,90 zł 16,90 zł
szt.
Kurkuma, 50 g
Kurkuma, 50 g
6,40 zł 5,90 zł
szt.
Ryż egipski biały, 0,9 kg
Ryż egipski biały, 0,9 kg
14,90 zł 13,90 zł
szt.
Masło klarowane Ghee, 800 g
Masło klarowane Ghee, 800 g
44,90 zł 39,90 zł
szt.
Zatar (Zaatar) Al Salam, 500 gr
Zatar (Zaatar) Al Salam, 500 gr
17,90 zł 15,90 zł
szt.
Zielone oliwki ekstra libańskie, 2900 g
Zielone oliwki ekstra libańskie, 2900 g
69,90 zł 59,90 zł
szt.
Szklaneczki do herbaty 115 ml. Komplet 12 szt.
Szklaneczki do herbaty 115 ml. Komplet 12 szt.
39,90 zł 35,90 zł
szt.
Mieszanka siedmiu przypraw, 50 g
Mieszanka siedmiu przypraw, 50 g
7,90 zł 5,90 zł
szt.

>Przepis< Ciasto z żytniej mąki z melasą daktylową i jabłkiem

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Ciasto z żytniej mąki z melasą daktylową i jabłkiem

Ciasto z gatunku zdrowych i smacznych. Mąka żytnia, otręby lub płatki owsiane, melasa daktylowa, pistacje. Szybko się robi jeszcze szybciej znika ;) Świetny sposób na zagospodarowanie słodkiej melasy, którą zastępujemy cukier.

Składniki:

Przygotowanie:

Jabłko pokroić w kostkę, zasypać cynamonem. Mąkę, płatki, proszek wymieszać w miseczce.

W rondelku rozpuścić masło, dodać melasę, jajko i mleko. Wymieszać do połączenia składników. Odstawić do przestudzenia. Połączyć z suchymi składnikami na jednolitą masę, bez grudek. Dodać jabłko. Wyłożyć do formy keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej płatkami owsianymi. Piec ok 45-50 min. w temp. 170 st. Po 30 min pieczenia można ciasto przykryć folią aluminiową, by płatki migdałów pozostały złote.

Wyjąć z piekarnika, wystudzić, pokroić na kawałki, polać melasą i zjadać!

Saha ła hana!

Smacznego :)

Źródło inspiracji: strona mojewypieki.com

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

4 listopada 2016

Bardzo smaczne i nie skomplikowane w przygotowaniu i pieczeniu ciasto, no i ta świadomość, że bez mąki pszennej i bez cukru. Jutro piekę kolejne, zamierzam zamiast pistacji dać orzech włoski odpowiednio rozdrobniony.

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl