Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate

Sklep Arabskie.pl - opinie klientów

Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Tahini, tahina, pasta sezamowa, Khater 800 g
Tahini, tahina, pasta sezamowa, Khater 800 g
34,90 zł 28,90 zł
szt.
Garam Masala, 50 g
Garam Masala, 50 g
5,20 zł 5,20 zł
szt.
Herbata cejlońska z kardamonem, Alwazah 400g
Herbata cejlońska z kardamonem, Alwazah 400g
31,90 zł 27,90 zł
szt.
Ryż egipski biały, 0,9 kg
Ryż egipski biały, 0,9 kg
14,90 zł 13,90 zł
szt.
Basboosa, Namura - ciasto i deser w jednym, 1.0 kg
Basboosa, Namura - ciasto i deser w jednym, 1.0 kg
58,00 zł 48,90 zł
szt.
Przyprawa do szaszłyków 75 g
Przyprawa do szaszłyków 75 g
4,90 zł 4,90 zł
szt.
Przyprawa do hamburgera, mięsa mielonego, 50 g
Przyprawa do hamburgera, mięsa mielonego, 50 g
7,90 zł 5,90 zł
szt.
Curry, 50 g
Curry, 50 g
4,50 zł 4,50 zł
szt.
Przyprawa do ciasta kaak (kahk), 50 g
Przyprawa do ciasta kaak (kahk), 50 g
7,90 zł 5,90 zł
szt.

Melasa, syrop z granatów. Grenadine Molases, Chtoura Gaarden, 500 ml

MelasazGranatówChtoura500ml.jpg
  • promocja
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3-5 dni robocze
Cena: 23,90 zł 24,90 zł 23.90
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Melasa, syrop z granatów. Grenadine Molases, Chtoura Garden, 500 ml

 

Smakowita gęsta melasa z granatów dodawana do deserów, do przygotowania napojów, do sałatek. Smak słodko-kwaśny. Doskonały składnik do przygotowywania marynat do mięs.

Skład: Zagęszczony sok z granatów, woda, cukier, kwasek cytrynowy, sól, barwnik karmelowy.

Opakowanie szklane 500 ml 

Wytwarza się ją z owoców granatu. Owoce zbiera się ręcznie. Ręcznie też rozłupuje się owoce i wydobywa z nich ziarna granatu które następnie wygniata sie w celu wydobycia soku bez uszkadzania pestki. Zebrany sok gotuje się na wolnym ogniu w wielkich miedzianych kotłach ciągle mieszając. W trakcie tego procesu sok gęstnieje i zmiena barwę z intensywnie czerownej na brunatną. Po ostygnięciu melasę przelewa sie do dużych szkalnych gąsiorów i wystawia na słońce. Melasa jest gotowa po 14 - 30 dniach  w zależności od nasłonecznienia i wielkości gąsiorów.

Zastosowanie: 

Do marynaty do mięsa - powoduje że mięso kruszeje. Podczas grilowania lub smarzenia cukry zawarte w melasie karmelizują na powierzchi mięsa co powoduje że mięso jest wewnątrz soczyste.Do wzbogacenia smaku koncentratu pomidorowego - pomidorowa z dodatkiem melasy z granatów ... to jest to :).Tort nasączony ponczem z grenadiną to coś dla wykwintnych łasuchów. Sałatka z sosem vinegret z dodatkiem grenadiny nie tylko jest smaczna, ale i zdrowa.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl