Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate

Sklep Arabskie.pl - opinie klientów

Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Masło klarowane Ghee, 400 g
Masło klarowane Ghee, 400 g
29,90 zł 22,90 zł
szt.
Przyprawa do kibbe, kibby, drobno mielona, 50g
Przyprawa do kibbe, kibby, drobno mielona, 50g
7,90 zł 5,90 zł
szt.
Konfitura z płatków róży, 875 g
Konfitura z płatków róży, 875 g
33,90 zł 26,90 zł
szt.
Przyprawa do indyka (Shish taouk ahmar), 50 gr
Przyprawa do indyka (Shish taouk ahmar), 50 gr
7,90 zł 5,90 zł
szt.
Zatar (Zaatar) Al Salam, 1000 gr
Zatar (Zaatar) Al Salam, 1000 gr
35,90 zł 29,90 zł
szt.
Masło klarowane Ghee, 800 g
Masło klarowane Ghee, 800 g
44,90 zł 39,90 zł
szt.
Papryka wędzona, słodka mielona, 50 g
Papryka wędzona, słodka mielona, 50 g
7,50 zł 5,90 zł
szt.
Ryż egipski biały, 0,9 kg
Ryż egipski biały, 0,9 kg
14,90 zł 13,90 zł
szt.
Przyprawa do kabseh, 50 g
Przyprawa do kabseh, 50 g
7,90 zł 5,90 zł
szt.
Tymianek dziki, 20 g
Tymianek dziki, 20 g
4,50 zł 4,50 zł
szt.
Ciasto fillo, filo, phylo, baza do dań, 480 g
Ciasto fillo, filo, phylo, baza do dań, 480 g
16,90 zł 12,90 zł
szt.

>PRZEPIS< Makdousy z fasolki szparagowej

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Makdousy z fasolki szparagowej

Ciekawa odmiana popularnej bliskowschodniej przekąski.

  • 0,5 - 1 kg fasolki szparagowej, zółtej lub zielonej
  • 2 szklanki łuskanych orzechów włoskich
  • 0,5 główki czosnku
  • 1 łyżeczka harrisy lub papryki czerwonej
  • sól do smaku (0,5 - 1 łyżeczka)
  • 80-100 ml oliwy

Ugotować oczyszczoną i pokrojoną fasolkę al dente, czyli na pół twardo, chrupko. Orzechy, czosnek, harrisę (paprykę) zemleć w malakserze lub maszynce do mielenia mięsa. Masa powinna zachować strukturę grubej kaszy. Wymieszać z fasolką, ułożyć ciasno w słoiku lub innym naczyniu i zalać oliwą. Ostateczny smak dania może być dość indywidualny - jeśli nie przepadamy za czosnkiem dajmy go mniej. Masy orzechowej może być więcej lub mniej. Także oliwy. Radzimy popróbować i znaleźć ulubiony smak.

Potrawę można jeść od razu po przygotowaniu. Jeśli zdecydujemy się poczekać 3-4 dni uzyskamy wówczas kiszonkę na wzór makdusów, czyli bakłażanów faszerowanych orzechami i czoskiem, które są kiszone właśnie. W obydwu wersjach pyszne danie. Na kolację lub przekąskę. Jako dodatek do pieczywa czy mięsa z grilla. Polecamy spróbować :)

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl