Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate

Sklep Arabskie.pl - opinie klientów

Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Przyprawa do Makloubeh, 50 g
Przyprawa do Makloubeh, 50 g
7,90 zł 5,90 zł
szt.
Tahini, tahina, pasta sezamowa w szkle, Ekonomik, 300 g
Tahini, tahina, pasta sezamowa w szkle, Ekonomik, 300 g
16,90 zł 14,90 zł
szt.
Tahini, tahina, pasta sezamowa, 16 kg
Tahini, tahina, pasta sezamowa, 16 kg
480,00 zł 399,00 zł
szt.
Przyprawa marokańska, mieszanka, 50 g
Przyprawa marokańska, mieszanka, 50 g
7,90 zł 5,90 zł
szt.
Kumin ziarno, 50 g
Kumin ziarno, 50 g
7,90 zł 5,90 zł
szt.
Masło klarowane Ghee, 400 g
Masło klarowane Ghee, 400 g
29,90 zł 22,90 zł
szt.
Frikeh (Freekeh), zielone ziarno pszenicy, 700 g
Frikeh (Freekeh), zielone ziarno pszenicy, 700 g
19,90 zł 17,90 zł
szt.
Ryż egipski biały, 0,9 kg
Ryż egipski biały, 0,9 kg
14,90 zł 13,90 zł
szt.
Kolendra - liście suszone, 20 g
Kolendra - liście suszone, 20 g
5,20 zł 5,20 zł
szt.
Kawa NAJJAR, 200 g
Kawa NAJJAR, 200 g
23,10 zł 21,90 zł
szt.
Habak, 50g
Habak, 50g
14,90 zł 9,90 zł
szt.

Kuskus Ferrero, ziarno średniej grubości, 0.5 kg

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3-5 dni robocze
Cena: 12,90 zł 12.90
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Kuskus Ferrero, ziarno średniej grubości, 500 g

Średniej grubości, doskonałej jakości kuskus - tradycyjny dodatek do dań w krajach Magrebu.

Opakowanie 0.5 kg

 

WIKIPEDIA: Kuskus (arab. kaskasa – tłuc, rozbijać) – tradycyjny produkt spożywczy łączący cechy makaronu i kaszy, a także nazwa przyrządzanej z niego potrawy. Wywodzi się z krajów Maghrebu (północno-zachodnia Afryka) i ma postać okrągłych ziaren o średnicy rzędu 1 mm otrzymywanych z pszenicy twardej. Tradycyjnie był materiałem odpadowym przy mieleniu pszenicy w prymitywnych, kamiennych żarnach. Gruba pozostałość z mielenia pszenicy była odsiewana z mąki, namaczana w wodzie, oprószana właściwą mąką i sprzedawana jako kuskus. Współcześnie kuskus częściej produkuje się z mąki pszennej, wody i dodatków. Otrzymany granulat jest przesiewany przez sita o odpowiedniej średnicy. Jednak w handlu wciąż można spotkać kuskus produkowany z rozdrobnionych ziaren pszenicy, choć najczęściej przy udziale nowoczesnych technologii.

Kuskus gotuje się na parze, ponad gotującym się mięsem i warzywami, lub zalewa wrzątkiem i odstawia na kilka minut, aby nasiąknął wodą. Dobrze przygotowany kuskus powinien być sypki. Podaje się go z różnymi dodatkami, przede wszystkim z baraniną. Do kuskusu można podać także drób oraz rybę lub przesmażyć razem z warzywami, np. z dynią, bądź zalać przyprawionym bulionem.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl